W dniach 13-17 VI 2016 r. w naszej placówce miał miejsce „Tydzień projektów”. Klasy 0-III szkoły podstawowej realizowały projekt „W gospodarstwie ekologicznym”. Jego celem było przybliżenie uczniom sposobu produkcji zdrowej żywności. Odbywało się to w drodze praktycznego działania.

 Uczniowie pod kierunkiem swoich nauczycieli robili zdrowe i zarazem pyszne smakołyki… Przygotowali makaron domowy, smalczyk z cebulką, dżem truskawkowy, syrop cytrynowy z nutką mięty oraz tradycyjny chleb na zakwasie. W ostatnim dniu projektów wszystkie pięknie zapakowane i udekorowane produkty, wystawiliśmy w „Sklepiku ekologicznym”. Okazało się, że nasz sklepik był hitem. Wszystko rozeszło się jak świeże… kromeczki ze smalczykiem.

B.Woźna, B. Bielenin-Janik,

B. Kalista, M. Treśka-Kiryłów